Allemaal Struisvogels | Missie
3421
page-template-default,page,page-id-3421,theme-bridge,edgt-core-1.0.1,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Missie

Allemaal Struisvogels heeft een missie

 

Natuurlijk, het boek Allemaal Struisvogels is enerzijds bedoeld om te lezen. Anderzijds heeft het boek ook vijf doelen. Je kunt gerust zeggen: een missie.

 

♥ Herkenning ♥

Aan kinderen en volwassenen die in een vergelijkbare situatie zitten of hebben gezet, laten weten dat het mogelijk is om eruit te komen. Is dit makkelijk? Nee. Toch is er hoop.

 

♥ Bewustwording ♥

Mensen ertoe bewegen om in te grijpen wanneer zij zien dat een kind niet veilig opgroeit. Dit is de verantwoordelijkheid van politici, justitie, zorg- en hulpverleners en ook van buurmannen en buurvrouwen, familie, juffen en meesters, leraren, postbodes, artsen en dominees. Kortom: van ons allemaal.

 

♥ Hulpverlening ♥

Kinderen die opgroeien in een onveilige situatie zijn getraumatiseerd. Zij hebben dringend passende hulp en zorg nodig, om ervoor te zorgen dat zij sterke volwassenen kunnen worden. Enkele oplossingen zijn bijvoorbeeld: 1) Meer geld vanuit het Rijk. 2) Betere samenwerking tussen gemeenten en betrokken (jeugd)zorginstanties. 3) Zorgverlening die gericht is op wat het kind nodig heeft en wat goed is voor het gezin. 4) Uithuisplaatsing van een kind zoveel mogelijk voorkomen en vermijden. 5) Bij noodzakelijke uithuisplaatsing van een kind zorgen voor een passende, veilige en fijne plek waar het kind onbeperkt kan blijven.

 

♥ Politie 

Wanneer kinderen slachtoffer zijn van een (seksueel) misdrijf, huiselijk geweld of andere gevaarlijke situaties, dan dienen zij door de politie verhoord en begeleid te worden op een manier die niet schadelijk of extra traumatiserend is voor het kind. Dit zou altijd vanzelfsprekend moeten zijn, helaas is dit nog geen standaard.

 

♥ Vuurwapens ♥

Zouden alleen toegankelijk moeten zijn voor degenen die het nodig hebben om hun beroep uit te oefenen. De aanvraag, begeleiding en controle hiervan dient uiterst scherp te zijn, ook al is het wapen voor professioneel gebruik. Wil iemand om een andere reden in het bezit zijn van een vuurwapen, dan moet dit aanvraagproces veel beter en strenger geregeld worden.

 

Samen kinderen laten stralen

Willen we kinderen laten stralen en ervoor zorgen dat zij veilig kunnen opgroeien, dan zijn hierbij drie zaken belangrijk: mishandeling voorkomen, dit eerder en beter in beeld brengen, en duurzaam oplossen. Dit is de verantwoordelijkheid van het Rijk, van gemeenten, betrokken (jeugd)zorginstanties én van ons állemaal. Er is maar één persoon nodig om de cirkel van geweld te doorbreken. Nog té vaak steken mensen met vermoedens hun kop in het zand. Terwijl aandacht en inzicht ervoor zorgen dat problemen en vermoedens sneller gesignaleerd en opgelost kunnen worden. Help daarom mee om de missie van Allemaal Struisvogels verder uit te dragen en te voltooien.